Psykolog Anne-Mette Mohrs faglige profil

Jeg blev færdig som psykolog fra Københavns Universitet i 1994, er autoriseret af Sundhedsministeriet og godkendt af Dansk Psykologforening som specialist og supervisor i klinisk psykologi. Siden 2001 har jeg arbejdet som privatpraktiserende psykolog og som supervisor for psykologer og andre professionelle, som arbejder indenfor sundhedsområdet.

Jeg har overenskomst med sygesikringen, hvilket betyder, at personer med en lægelig henvisning til psykologbehandling, kan bruge den hos mig og derigennem få offentligt tilskud til behandlingerne. Hvis man har en sundhedsforsikring – eller hvis arbejdspladsen har tegnet en sådan på sine medarbejdere – kan denne også anvendes i mit regi. Derudover er det naturligvis muligt at få samtaler hos mig uden en lægelig henvisning og dermed som selvbetaler.

De psykologiske områder, som jeg arbejder med spænder fra dødsfald, traumer, sorg, depression, angst, stress til kroniske sygdomme, livstruende sygdomme, parforholdsproblemer og pårørendeproblematikker (fx hvis man er pårørende til et familiemedlem som har en psykisk eller fysisk sygdom). Klik her for CV.

Derudover har jeg en meget omfattende og specialiseret viden indenfor høreområdet, lige fra høretab, døvblevenhed, tinnitus til indre-øre-betinget svimmelhed. Således har jeg arbejdet indenfor dette område siden 1992, både som psykolog og underviser. Gennem årene har jeg holdt utallige foredrag om disse emner, både i Danmark og i udlandet og for mennesker ramt af problemer med hørelsen og for professionelle, som arbejder indenfor området. Jeg er leder af House of Hearing, som er et frivillighedsprojekt, der rådgiver mennesker med høre-øreproblemer. For CV vedrørende mit hørefaglige arbejde klik her.

Videre har jeg haft arbejdet indenfor arbejdsmiljøområdet og i den forbindelse udviklet særlige rådgivningstilbud målrettet til virksomheder indenfor entreprenør- og byggebranchen.

Jeg har en omfattende efteruddannelse indenfor den eksistentielle fænomenologiske retning og er medejer af Skolen for Eksistentiel Psykologi og Psykoterapi, som henvender sig til psykologer, der ønsker en efteruddannelse, supervision eller personlig udvikling indenfor denne retning.

Mit udgangspunkt og terapeutiske ståsted er derfor stærkt præget af den eksistentielle tilgangs tænkemåde, ligesom jeg i videst muligt omfang – og under absolut hensynstagen til klientens tematik og behov – forsøger at arbejde tæt på den måde, som Professor Ernesto Spinelli beskriver i sin bog: “Practising Existential Therapy”.